I en värld där mode ofta känns som en exklusiv klubb, grundade vi MANÅM. Vi tröttnade på den snobbiga attityden och överdådiga prislappen som ofta förknippas med modevärlden.

Vi insåg att majoriteten bara vill klä sig schysst och bekvämt och skiter fullständigt i catwalks och haute couture.

Nu kanske det låter lite hux flux, men för oss har kläder alltid varit mer än bara ett plagg. Kläder är en förlängning av oss själva och förmedlar på ett sätt vem vi är. Rätt plagg kan med andra ord förändra ens dag.

Det kan ge den där extra självförtroendeboosten som krävs för att våga utmana sig själv i vardagen.

Vad är då ett “rätt plagg”? För oss handlar det om 3 st grundpelare; kvalitet, design och passform. Plagget ska inte bara hålla i dag och imorgon, utan flera år framöver. Därav ligger hög kvalitet och tidlös design i vårt DNA.

Slutligen passform, du vet själv den där tishan som inte riktigt sitter rätt eller de där jeansen som får så konstig passform vid ljumsken, de plaggen hamnar längre och längre bak i garderoben och när de väl används så är det med en viss osäkerhet om hur man ser ut. Den känslan suger.

Därav gör vi allt för att skapa en behaglig passform som skapar den motsatta känslan. Kläder är till för att användas.

Nog om plaggen, nu räcker det!! Någonstans vill vi också ha kul på vägen samtidigt som vi driver det här projektet framåt. Vi gillar att DJ:a, laga mat och ibland även blanda lite drinkar. Det är bara några av sakerna vi gör på eventen vi till och från anordnar. Vill du ha oss på ett event? Släng iväg ett mail så kanske vi kan lösa något skoj.

Liksom oss själva tog vi en risk och rörde oss ut i osäkerhet när vi drog igång detta. På samma sätt vill vi inspirera andra att våga jobba mot sin dröm. Det är läskigt men som Roosevelt en gång sa: "Nothing worth having comes easy”. Livet är till för att levas fullt ut, det är då vi är som lyckligast och kanske kan ett självsäkert plagg hjälpa till att pusha på vägen?

Just det, sen gillar vi att träna också. Springa, gymma, tennis med mera. Träning gör oss glada och ger en aptit för att pusha sig själv tillsammans med andra. Därav grenade vi nyligen ut med en Performance division, där vi skapar schyssta träningsplagg men också anordnar bland annat en Running Club.

Med det sagt, välkommen till MANÅM. Det kanske låter lite spretigt, vi förstår. Men hur kul hade det varit om allt var ristat i sten? Likt oss själva så utvecklas märket dagligen.

Vårt mission är att bygga ett varumärke större än plaggen i sig. Tack o hej.