5 sätt du kan klä dig mer självsäkert IDAG

  • Sep 14

Det finns gott om olika plagg där ute. Extremt många närmare sagt. Valmöjligheterna kan lätt göra oss överväldigade...

Vi riskerar att klä oss i plagg som “ska” vara snygga istället för att välja plagg som vi känner oss snygga ,och framförallt, trygga i.

Magkänslan har alltid rätt. Även om plagget är ursnyggt, fräscht, senaste trenden osv.. kommer vi inte få ut maximalt av det om vi själva inte känner oss trygga i det...

Det handlar i slutändan om att vi ska må bra med hur vi ser ut och såklart hur vi klär oss och inte känna tvång att följa strömmen!

Hur klär man sig då självsäkert?

 

#1 Hitta din uniform

Superman har sin kappa. Steve Jobs hade sin svarta polotröja.

Ställ dig frågan “Vilket plagg trivs jag extra bra i?”. Det kanske är ett par fräscha NIKE-pjuks, en snygg kavaj eller ett par loose-fit Jeans? Det behöver inte vara mer avancerat än så. 

Vad det än må vara, se till att rocka det ordentligt. Det är ändå detta plagg som får dig att bli din egen version av superman. Gör det till ditt signalementet!
(Min personliga favorit är overshirt )

 

#2 Passform, passform och passform

Oerhört viktigt!! Att behöva gå o dra upp dåligt sittande byxor eller oroa sig för den korta ärmen på skjortan är inte kul.

Ett sådant moment blir lätt ett skavsår i den mening att vart du än går kommer du endast tänka på hur plagget sitter och hur det ser ut. Något som dämpar självkänslan ordentligt och tar upp onödig tankekraft. Vilken stil som helst kan förstöras om passformen inte är perfekt.

TIPS! Kika med din lokala skräddare. Oftast kostar det inte mer än någon hundralapp att få t.ex.midjan och längden justerad på byxor

 

#3 Färger

Hitta din färg. Inte bara färg i sig utan även nyans och styrka. Vissa gillar mörka toner andra utstickande och färgglatt.

Våga testa dig fram. Det finns inget rätt eller fel MEN tvinga inte på dig en färg du inte känner dig säker i. Ta i så fall mindre steg och börja med jordnära färger.

 

#4 Basgarderob

Satsa på plagg med bra och robust kvalitet. Något som inte tappar passform, färg eller går sönder efter några användningar.

Här handlar det om att lita på sina plagg. Att kunna dra fram, i princip, vad som helst från garderoben och med säkerhet veta att detta plagg kommer fungera extremt bra idag.

Gör din research, de flesta märken har omdömen över hela nätet. Där kan du läsa vad folket/kunderna tycker och inte bara vad märket skryter med...  Tre enkla ställen att börja på är: Märkets hemsida, Trustpilot och Google.

 

#5 Hållbart

Gör det lätt för dig, minska valmöjligheterna. För mycket plagg kan faktiskt skapa stress. Satsa istället på en bra grund. 3st t-shirts och 3st jeans/byxor ger exempelvis 9st olika kombinationer.

Kombinera detta med en overshirt, kavaj, skor, keps osv. och valmöjligheterna blir extremt många. Försök hålla basplaggen minimala. Med andra ord, enkel design och jordnära färg.

 

Sammanfattningsvis, “Va bekväm”. Är du bekväm blir du lugn. Med ett lugn i kroppen ökar sannolikheten oerhört att du är självsäker i stunden.


Tack för att du tog dig tid att läsa.

Simma lugnt! 

Mvh,
Jakob 
MANÅM

P.S. Testa Sveriges troligtvis mest självsäkra plagg i 90 dagar, fraktfritt levererat till dig. Kika in några av våra favoriter här. 

https://manamclothing.se/collections/alla-produkter 

RELATED ARTICLES